Microblading

 

Wil jij de perfecte wenkbrauwen? Heb jij van nature geen dikke wenkbrauwen of zijn deze overplukt? Kan jij maar niet de juiste wenkbrauw creëren met de magie van make-up? Met microblading hebben wij de oplossing gevonden voor jouw brow-crisis!  

Wat is microblading?

Microblading is een nieuwe trend voor iedereen die niet meer uren wil besteden aan het creëren van de perfecte wenkbrauwen. Microblading bestaat uit het invullen en shapen van je wenkbrauwen met semi-permanente make-up. De inkt verdwijnt compleet na twee tot drie jaar. In de tussentijd kan je er voor kiezen om touch up sessies te nemen om je brows on fleek te houden.

Ben je bang dat microblading niet het resultaat oplevert dat jij voor ogen hebt? Maak je daar geen zorgen over, bij The Browfactory bespreken we uitvoerig jouw wensen, waarin jij de vorm van je ideale wenkbrauwen omschrijft. Er wordt daarnaast ook gekeken wat het beste bij jouw gezicht past. Het zetten van deze microblading is een zeer precies proces. Nathalie vult jouw wenkbrauwen in met een dun mesje om zo het effect van "echte haartjes" te creëren.

In totaal komen er 2 sessies aan te pas. In de eerste sessie wordt de vorm van je wenkbrauw getekend met een potlood en aangepast waar nodig. Na 6 weken ga je terug voor een bijwerking. Tijdens deze tweede sessie worden de puntjes op de 'i' gezet.

Sterilisatie en hygiëne zijn van groot belang voor, tijdens en na onze behandeling. 

Nazorg:

Verzorging na afloop is belangrijk. Je krijgt een zalf mee, die me 4 keer per dag moet smeren. Vermijd de zon, sauna en zonnebank voor het beste resultaat.
Na enkele dagen kunnen er wat kleine korstjes ontstaan, deze vallen er na vijf tot zeven dagen vanzelf af. Pas later is te zien in welke mate het pigment heeft gepakt. Dit verschilt per persoon en om die reden wordt er een nabehandeling ingepland na zes weken.
De wenkbrauwen blijven gemiddeld een jaar mooi. Dit is afhankelijk van uw huidtype en levensstijl, UV-straling, botox en huidverzorging (zoals peelings) laten de kleur vervagen. Het is verstandig om tijdens het zonnen een factor van 30 of hoger te gebruiken. Daarnaast is het aan te raden na acht tot twaalf maanden terug te komen voor een opfrisbehandeling. De pigmentatie zal namelijk na 1 tot 4 jaar vervagen.

Een bijwerking is de term die wordt gebruikt bij een opfrisbehandeling. Houd er rekening mee dat je ieder jaar een opfrisbehandeling nodig hebt.
Als u nog erg twijfelt of Microblading iets voor jou is? Wilt je ons eerst beter leren kennen alvorens een afspraak te maken? Je kan altijd langskomen voor een een intake-gesprek, deze afspraak is gratis.