Powderbrows & More

 

Semi-permanente make-up, ook wel bekend als micropigmentatie of cosmetisch tatoeëren, bestaat uit het plaatsen van natuurlijke pigmenten (kleur) onder de bovenste lagen van de huid met behulp van een kleine naald. Semi-permanente  make-up is vergelijkbaar met tatoeëren, maar is veel minder intensief en verschilt in de types van de gebruikte kleur en heeft een veel subtielere aanpak dan het tatoeëren. Elke vrouw wil er goed uitzien op ieder moment van de dag. Semi-permanente make up voegt een definitie en blijvende schoonheid aan het uiterlijk toe.

Je kan bij The Browfactory terecht voor semi-permanente  make-up van de wenkbrauwen maar ook voor de meest geavanceerde technieken voor de lippen, namelijk de full-lips waar Nathalie meerdere masterclasses voor gevolgd heeft. Bij deze techniek  gaan we de lippen en lipcontour perfectioneren. We zien vaak bij het ouder worden en door gebruik van fillers dat de contour vervaagt. Deze techniek oogt heel natuurlijk en geeft direct een mooi en voller resultaat.

Als je weinig of geen wenkbrauwhaar hebt, zal je versteld staan ​​van de verandering die permanente make-up in het uiterlijk kan maken. Als je wenkbrauwen dunne en/of een onregelmatige haargroei hebben wordt dit met semi-permanente  make-up gecorrigeerd. Er ontstaat een mooie  en gelijkmatige wenkbrauwlijn.

Als je een actief persoon bent die houdt van zwemmen, hardlopen of andere sportieve activiteiten, kan semi-permanente  make-up voor jou een ideale oplossing zijn.

Samen doorlopen we de mogelijkheden en kijken we wat het beste bij jou past. Haarkleur en stijl kunnen veranderen maar de vorm van het gezicht, haarlijn en de relatieve nabijheid van de gelaatstrekken zijn ingesteld voor het leven. Nathalie zal jouw gelaatstrekken nader onderzoeken; waaronder de afstand tussen de ogen, de grootte van het voorhoofd en de algemene vorm en de hoogte en breedte van elk gezicht. Al deze factoren worden zorgvuldig beoordeeld en overwogen bij het bepalen van de juiste vorm en plaatsing van de semi-permanente wenkbrauwen.
Daarna wordt de vorm eerst getekend zodat u een duidelijk beeld krijgt. Vervolgens gaan wij aan de slag met betrouwbaar en professioneel apparatuur. De hairstrokes worden aangebracht met een naaldje en speciale inkt. Semi-permanente make-up wenkbrauwen is een zeer kleine ingreep. 
Sterilisatie en hygiëne zijn van groot belang voor, tijdens en na onze behandeling. 

Nazorg:

Verzorging na afloop is belangrijk. Je krijgt een zalf mee, die me 4 keer per dag moet smeren. Vermijd de zon, sauna en zonnebank voor het beste resultaat.
Na enkele dagen kunnen er wat kleine korstjes ontstaan, deze vallen er na vijf tot zeven dagen vanzelf af. Pas dan is te zien in welke mate het pigment heeft gepakt. Dit verschilt per persoon en om die reden wordt er een nabehandeling ingepland na zes weken.
De wenkbrauwen blijven gemiddeld een jaar mooi. Dit is afhankelijk van uw huidtype en levensstijl, UV-straling, botox en huidverzorging (zoals peelings) laten de kleur vervagen. Het is verstandig om tijdens het zonnen een factor van 30 of hoger te gebruiken. Daarnaast is het aan te raden na acht tot twaalf maanden terug te komen voor een opfrisbehandeling. De pigmentatie zal namelijk na 1 tot 4 jaar vervagen.

Een bijwerking is de term die wordt gebruikt bij een opfrisbehandeling. Houd er rekening mee dat je ieder jaar een opfrisbehandeling nodig hebt.
Als u nog erg twijfelt of permanente make-up iets voor jou is? Wilt je ons eerst beter leren kennen alvorens een afspraak te maken? Je kan altijd langskomen voor een een intake-gesprek.